19 Haziran 2015 Cuma

Çin'de Köpek Yeme Festivali !

Çin'in Güneyindeki Yulin Kentinde her yıl yaz gün dönümünü kutlamak için 21 Haziranda gerçekleştirilen " Köpek Yeme Festivali " bu yıl tüm dünyada protesto ediliyor.

Her yıl yaklaşık 10.000 köpeğin kesildiği festivalin durdurulması için change.org adresinde başlatılan imza kampanyasında 1 milyon imza toplandı.

Sosyal Medyada önceki festivallerden yayınlanan görüntüler hayvan severleri harekete geçirdi.Görüntüler gerçekten çok kötü.Köpeklerin canlı canlı derileri  soyuluyor, köpekler yakılıyor. Kancalara takılıp işkenceye maruz kaldıkları resimlerde gösteriliyor.












2011 yılında tepkiler yüzünden iptal edilen festival bu yıl da iptal edilecek mi bilinmiyor.

İnsanların ne yediklerine karışma gibi bir hakkımız yok.Dünyada birçok değişik kültür ve buna bağlı birçok farklı gelenek var ancak hiçbir şey hayvanlara eziyet yapma hakkını bize tanımaz.Tüm Dünyanın dur dediği ve adını köpek yeme katliamı olarak duyuran bu olayı yapan kişilere insan bile demek istemiyorum.Bir canlı bir canlıya nasıl eziyet edebilir anlayamıyorum.



1 yorum:

  1. allah belanızı versin nasıl bedduan edceyimi bilemiyorum uluslar arası hayvan severler bir araya gelse de şu yamyamlara bi dur dese şu yavruları bunlardan kurtarın ne olur

    YanıtlaSil