15 Nisan 2015 Çarşamba

Chandelier ( Sia ) klipte ne anlatılmak isteniyor ?


Bu yıla damgasını vuran Sia ' nın muhteşem şarkısı Chandelier ' ı dinlemeyinimiz yoktur.Hatta replay ' e basıp basıp defalarca kendini bıktırmadan dinletti  hepimize.

İzlediğim en ilginç klipti.Ama elimde olmadan çok beğendim.Çok farklıydı ve kesinlikle mükemmeldi.

Peki bu klipte ne anlatılıyor? 
Bazıları klipte Sia 'nın pişmanlıklarını ( tek gecelik ilişkiler , alkol , sigar , intihar düşüncesi ...) dile getirdiğini söylemiş.
Okuduğum bir yorum ise daha profesyonel bir cevaptı ve beni inandırdı.Ona göre 
Klipteki dansçı kızın , çocuk ve kadın iki karakteri temsil ettiğini düşünüyor.Kıyafetlerinin ten renginde olması ilk bakışta çıplakmış izlenimi uyandırıyor.Kızın yaptığı bazı hareketler şiddet ve tecavüzü çağrıştırdığını düşünüyor.
Kötü ve bakımsız ev kızın iç dünyasını sembolik olarak gösteriyor.
Bu evde kız çocuğu biri tarafından şiddete ve tecavüze maruz kalıyor kadınlık ve çocukluk arasında özellikle cinsellik üzerinden büyük travmalar yaşıyor.
Klipteki buzdolabının üzerinde koyu renklerde üstü karalanmış çocuk resimleri yukarıda anlatılanları destekliyor.
Kızın bir sahnede kendini perdelerle boğuyor gibi yapması sanki ölerek o evden kaçmak istediğini söylüyor.
Klibin sonunda kamera evden uzaklaşırken kız hapis olduğu evden ayrılamıyor ve sınırı geçemiyor , oradan herkese rol yapmak zorunda kaldığı gibi sahte cici kızın hoşgeldin referansını oynuyor , dalga geçer gibi....

Bence mükemmel bir klip .İzlediğimiz diğer kliplerden o kadar farklı ki aklınızdan çıkmıyıor.Ve klibi izlerken size bir şeyler anlatılmak istendiğini anlıyorsunuz.Klibi anlamak için düşünmeye itiyor insan kendini ve böylece şarkıya daha da çok bağlanıyor insan.

Tek kelimeyle Muhteşem !!!

1 yorum:

  1. İlluminatiye inanmamanın zararı; her klipte insani ve tatliş mesajlar verdiğini düşünmenize yol açar. O klip başlı başına psikolojik savaştır.O kız köledir. Her duygu durumuna bürünür, çünkü her denileni yapar. Klip insanın tüm psikolojik duygu durumlarının yansıtılmasıdır. Psikolojik olarak en büyük etkisi ise sizi eğlendirirken aynı zamanda kötü duygularla karşı karşıya kalmanızı sağlayabilmesidir. Bir anda hem kendinizi iyi hem kendinizi kötü hissedersiniz.Çünkü kızın rahatsız edici tiplemeleri vardır. O perdelerin arasına girip eliyle kaşını kaldırıp kaldırıp indirmesi ise hem kendisine odaklanmanızı hemde aslında kimlerin tarafından bu şarkının yapıldığını farketmeniz sağlamak içindir. Ama tabi dediklerime zerre inanmayacaksınız boşverin.

    YanıtlaSil