5 Mayıs 2015 Salı

Fargo gerçek hikaye değil , kurguymuş !!


<img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPlly78bsq8OGADVC-eGiW0WYaPCR8KwF1oxzbV_omfATNn9kZN_8Bl7l9sDHFTXVHM_u4AVz1MubLQysPsIJpXB-jQwaX9-07_hsSLoPOcNfIhrT8fMWOIvjlWSpFCDdsdzCJGcTGefPZ/s400/fargo.jpg" alt="what is that mean fargo ? " />

Geçtiğimiz yıl (2014) yayınlanan 10 bölümlük dizi  2 yılda 7 ödül aldı. En iyi mini dizi seçildi.


Dizi ,1996 yapımı Coen Kardeşler in yönettiği  ve birçok ödül kazanmış Fargo ( film )' den esinlenilmiş.Film hakkında oldukça güzel yorumlar var.Film 1996 yılında çoğu eleştirmen olarak yılın en iyi filmi olarak değerlendirilmiş.


Diziyi ilgi çekici kılan kısmı ise kuşkusuz dizinin başlangıcında seyirciye hatırlatılan " bu gerçek bir hikayedir " uyarısı.Ancak Fargo gerçek bir hikaye değilmiş !!!

Dizi başlangıcında " Bu gerçek bir hikayedir.Bu filmde anlatılan olaylar 2006'da Minesota ' da yaşanmıştır.Geride kalanların isteği doğrultusunda isimler değiştirilmiştir.Ölenlere saygıdan dolayı , diğer her şey gerçekleştiği gibi anlatılmıştır. " denilse de dizi tamamen kurgudur.
1996 yılında çekilen filmde de aynı şey söz konusudur.
Filmin yönetmeni Joel Coen gerçeğe bağlılık ile çok ilgilenmedik.Temel olaylar gerçek vakalara dayanıyor ama karakterler tamamıyla kurgulandı.Eğer seyirci bir şeyin gerçek olaylara dayandığına inanırsa , aksi takdirde kabullenmeyeceği şeyleri yapabilmeye başlarsınız. " demiştir.Ayrıca Coenler Minesota' da olmasa bile gerçekten işlendiğini söylemektedir.

Peki Fargo ne demek ?

Kuzey Dakota ' da bulunan bir şehirdir.Aslında film Brainerd ' da çekilmiş ancak Fargo kulağa daha hoş olarak geldiği için bu ad tercih edilmiş. Fargo 'da sadece bir bar sahnesi çekilmiş.

Yani adı da kurgusu da yalanmış :)) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder