23 Mayıs 2015 Cumartesi

Romantik Paris'in altındaki Korkutucu Mezar


Paris deyince ilk akla gelen Eyfel Kulesi , Louvre Müzesi , Notre Dome Katedrali vs.
Peki Paris'te bulunan yer altı mezarlığını duydunuz mu ?


" Catacombs " mezarlığı her gün yüzlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.Bu mezarlık üst üste dizilmiş 6 milyon kemikten oluşuyor.


Bu mezarlığın hikayesi Ortaçağ'a kadar uzanıyor.Paganizm' de ölüler yakılırdı.Ortaçağ'da Hristiyanlık Paganizme üstün gelince ölüler gömülmeye başlandı.700 yıl devam eden bu süreçte tecrübesiz Paris ölüleri mezara sığdıramadı.Hristiyanlığı yeni kabul etmelerinden dolayı ölülerin defni konusunda yetersiz bilgi ve kültür sahibi olan Fransızlar ellerindeki cesetlerle ortada kalıverdiler.


Gömme kültürüne alışamayan Fransızlar ölüleri gömme işlemlerini çok sağlıklı yapamadı ve sistem çökme noktasına geldi. 18. yüzyılda cesetler Paris'te salgın hastalıkların ortaya çıkmasına sebep oldu.
Bir yandan şehrin planı için imar faaliyetleri yürütülürken ortaya çıkan bu salgın hastalıklar yönetimin mezarlıklar konusunda çözümleyici bir sonuca gitmesi gerektiğini söylüyordu.Çözüm olarak da mezarlıkların hepsinin bir yere toplu olarak taşınmasını buldular.Bunun için de şehrin altında bulunan kilometrelerce uzunluktaki taş ocakları hedef olarak belirlendi.


280 km uzunluğundaki taş ocakları bu gün kullanılmıyor.Taş ocağının 1.7 km 'lik kısmında 6 milyon kemikten oluşan bu mezarlık bulunuyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder