30 Mayıs 2015 Cumartesi

Evde Çıtır Patates Nasıl Yapılır ?


Hazır Menülerdeki patates kızartmalarının o lezzetini anlatmama gerek yok saten.İşte Bayıldığımız o çıtır patatesi evde yapmanın yolu :

1- Patatesleri ince ince dilimleyin.

2- Ardından 1 kase soğuk suyun içine koyun .5 dk. bekleyin.Suyun bulutlandığını göreceksiniz.Bu sayede patatesteki fazla nişasta suya geçmektedir.

3-Diğer bir kaseye de kaynayan suyu dökün.Kaynayan suya biraz mısır şurubu ve şeker koyun.Sıcak suyun içinde malzemelerin daha hızlı erimesi için biraz karıştırın.Bu malzemeler patateslere çıtırlık katacaktır.

4-Patatesleri bu suyun içine koyun ve 10 dk. bekletin 

5-Patatesleri yavaşça alıp kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa koyup iyice kurulayın.

6-Kuruttuğunuz patatesleri 20 dk. buzlukta bekletin 

7- Kızartma yağının içine atın .2 dakika kızartıp çıkartın .Kağıt havluya koyun ve soğumasını bekleyin.Son kez bir kere daha kızartın .5-7 dk. kızarttıktan sonra patatesleriniz hazır.

Afiyet Olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder