Hazır Menülerdeki patates kızartmalarının o lezzetini anlatmama gerek yok saten.İşte Bayıldığımız o çıtır patatesi evde yapmanın yolu :
1- Patatesleri ince ince dilimleyin.
2- Ardından 1 kase soğuk suyun içine koyun .5 dk. bekleyin.Suyun bulutlandığını göreceksiniz.Bu sayede patatesteki fazla nişasta suya geçmektedir.
3-Diğer bir kaseye de kaynayan suyu dökün.Kaynayan suya biraz mısır şurubu ve şeker koyun.Sıcak suyun içinde malzemelerin daha hızlı erimesi için biraz karıştırın.Bu malzemeler patateslere çıtırlık katacaktır.
4-Patatesleri bu suyun içine koyun ve 10 dk. bekletin
5-Patatesleri yavaşça alıp kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa koyup iyice kurulayın.
6-Kuruttuğunuz patatesleri 20 dk. buzlukta bekletin
7- Kızartma yağının içine atın .2 dakika kızartıp çıkartın .Kağıt havluya koyun ve soğumasını bekleyin.Son kez bir kere daha kızartın .5-7 dk. kızarttıktan sonra patatesleriniz hazır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder