5 Nisan 2015 Pazar

Genlerimiz Katil Olmamızı Belirleyebilir mi ?


Şiddete eğilimi olan kişiler üzerinde yapılan araştırmalarda , şiddete eğilimli olan insanların doğuştan mı bu şiddete meyilli oldukları yoksa yaşam koşullarının , yetiştirilme tarzının şiddete eğilimli olmalarına sebep mi  olduğu araştırıldı.


National Geographic ' te yayınlana belgesel "Kaderini neyin kontol ettiği " sorusunun cevabını arıyor.
Son yıllarda yapılan araştırmalar insanlarda bulunan "Savaşçı geni" nin insan davranışındaki şiddet ve saldırganlık unsurunu tetikleyen başlıca faktör olduğu düşünülmesine yol açtı.Konu hakkında bilim adamları Sokak Çetelerinden , Dövüşçülerden , Amaerikan Futbolculardan ve çeşitli kesimlerden genlerini alarak savaşçı geni hakkındaki gerçekleri bulmaya çalıştılar.DNA analizleri sonunda test için alınan genlerde savaşçı genleri olduğu tespit edildi.

Peki bu gen insanların hayat tarzlarında ve seçimlerinde ne kadar etkili ?


Sanılanın aksine savaşçı geni sadece sert görünümlü, şiddete meyilli insanlarda , katillerde bulunmuyor! Sakin görünüşlü insanlarda hatta Budist Keşişlerde de .yapılan araştırmalar sonucu bu gene rastlandı !

Biri Seri Katil olurken diğeri Keşiş olmayı nasıl başardı ?
Hayatlarının şekillenmesinde bu gen ne kadar etkili ?


Savaşçı Geni bulunan kişilerin kanlarındaki Seratonin Hormonu parçalanamıyor.Parçalanamayan Seratonin Hormonu Kişilerin öfke ve cinnet nöbetleri geçirmesine ve diğer insanlara zarar verme eğilimlerinin artmasına yol açıyor.
Yani Savaşçı Genine sahip olan insanlar daha sinirli ve daha öfkeli davranışlar sergiliyorlar.Ancak savaşçı genine sahip olmanız bir katil olacağınız anlamına gelmiyor.Yaşadığınız çocukluk dönemi bu davranışları sergileyip sergilememekte oldukça önemli bir etki yaratıyor.

Eğer kötü bir çocukluk dönemi geçirmiş , şiddete meyilli insanlarla büyümüş , şiddet görmüşseniz ve savaşçı geniniz varsa bir katil olabilme potansiyelinizin fazla olduğu söyleniyor.

Savaşçı genine sahip doğmuş ama mutlu , huzurlu , sorunsuz bir çocukluk dönemi geçirdiyseniz katil olabilme potansiyeliniz oldukça düşüyor.


Peki genlerimizi ve ailemizi seçemediğimize göre kaderimizin ne kadarını kontol edebiliyoruz ?

Bu soru Ceza Hukukuna yeni bir bakış açısı kazandırdı.


Bradley Waldroup 2006 yılında karısının arkadaşını palayla öldürdü.Savaşçı genine sahip olan ve sorunlu bir çocukluk geçirmiş olan Bradley ' nin avukatı jüriyi etkilemeyi başardı ve idam cezasındann kurtuldu.

Genler şaşırtmaya devam ediyor değil mi ? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder