29 Nisan 2015 Çarşamba

Korku Filmlerinin " Kanlı Mary"'si 1.KRALİÇE MARY ' NİN HİKAYESİ


Kraliçe Elizabeth 'den önce tahtın varisi 1.Kraliçe Mary.
Dış görünüşü itibariyle soğuk , sert ve korkutucuydu ama görevinde oldukça dürüst ve vicdanlı davranırdı.
Çok katı ve kararlı bir Katolikti.Dini inancının kurallarına sıkı bir bağlılık gösteriyordu.Bu bağlılığını bağnazlık olarak değerlendiren tarihçiler bulunmakta.
Ne kadar soğuk ve sert gözükse de Mary içtendi.Ama sevilme ihtimali oldukça düşüktü.Onunla evlenmek isteyenler onun gücünü paylaşmak için bu işe gönüllü oluyorlardı.
Mary ile evlenmesi en muhtemel isim İspanya Prensi Felipe ' ydi.Felipe de Mary gibi soğuk ve sert görünüşlüydü ayrıca koyu bir katolikti.
Felipe'nin babası döneminin en varlıklı ve en güçlü kralıydı.Babası ölünce Felipe'nin bu değerli makama sahip olacak olmasını da değerlendirerek Mary Felipe ile evlendi.

Mary tahtta iken Halk Protestandı.Mary İngiltere halkının eskisi gibi Katolik olmasını istiyordu ve bunun için çalışmalara başladı.İlk başlarda ılımlı ve sakin davranan Mary gittikçe katılaştı.Okuduğum kitaba göre Mary 'nin böyle davranmasındaki en büyük etken mutsuz evliliğiydi.Felipe Mary 'i sevmiyordu onunla ilgilenmiyordu ve sadece tahtı istiyordu.Mary ise çocuk sahibi olma hayalleri kuruyordu, kocasını seviyordu.

Ancak Mary evlilik hazırlıkları yaparken halka ılımlı yaklaşıyordu.Evlendikten sonra ise daha sertleşti sanırım arkasına aldığı yeni gücü sayesinde halktan gelecek tepkileri önemsememeye başladı.
Karakter olarak sert olan Mary kocasının ona olan ilgisiz davranışlarıyla daha da sertleşti.Kötü niyetini kendi dini inancıyla olan isteklerine boyun eğmeyenlere karşı kullandı.Çok daha katı yasalar çıkarttı.Mary onları boyun eğmeye zorladıkça acı çekenlerin kararlılıkları ve cesaretli arttı.Olası son noktaya ulaşana dek , sürekli farklı baskı yöntemlerine geçti.Bir insanın vatandaşlarına çektirebilmesi mümkün en korkunç fiziksel acıları çektirdi.En kötü ve en korkunç ceza , kurbanı canlı canlı yakmaktı.Bir kadının bunun yapılmasını emretmesi inanılmaz görünüyordu.Yaklaşık 300 kişiyi yaktı.Bu 300 kişinin elliden fazlası kadın dördü de çocuktu.Bu korkunç işkencelerin hiç bir faydası olmuyordu.Halkın tamamı yakılamazdı.En sonunda bu cezaları bırakmak zorunda kaldılar.İngiliz Milleti bu vahşetten dolayı hiçbir zaman Mary'i affetmedi.O tarihte ona " Kanlı Mary " ismini verdiler.

Felipe , Mary terk etti.Bir yıl sonra Fransızlarla olan  savaşında Mary 'i kendisine katılmaya zorlamak için geri döndü.Eğer kabul etmezse İngiltere'den ayrılacağını ve kendisini bir daha göremeyeceğini söyleyerek Mary 'i tehdit etti.Mary onun gitmesine karşı koymadı ama sonunda yaşadığı pişmanlık ve şikayetlerden ötürü bitkin düştü.Ruhsal sıkıntıları ömrünü kısalttı.Evliliğinden birkaç yıl sonra sefil bir şekilde öldü.

( Jacob Abbott ' un kitabı Kraliçe Elizabetth ' in bir bölümünden özet )

KISACASI ;

Korku filmlerinin Kanlı Mary ' si nin hikayesi .Koyu Katolik olan Mary protestan olan halkı Katolik yapmak için yaptığı işkenceler yüzünden halk tarafından böyle anılırmış.Ama anlatıldığına göre işinde vicdanlı ve dürüst davranan Mary ' nin  bu kadar sert davranışlar sergilemesi mutsuz evliliği ve buna yatkın yapısı yüzünden....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder