17 Mart 2015 Salı

Don Kişot'un yazarı Cervantes'in Mezarı Bulundu!



İspanya'da adli tıp uzmanları ülke edebiyatının en ünlü eserlerinden Don Kişot'un yazarı Miguel de Cervantes'in mezarının yaklaşık 400 yıl sonra bulunduğunu açıkladı.

Madrid'deki Trinitarian Manastırında bulunan kemiklerin Cervantes ile karısına ve yazarla birlikte gömüldüğü kayda geçmiş diğer kişilere ait olduğuna inanılıyor.

Miguel Cervantes 1616 da toprağa verilmiş , naaşının bulunduğu kilise daha sonra yeniden inşa edilmişti.17. yüzyılda Cervantes in kemikleri yeni inşa edilen binaya nakledildi.Ancak kemikleri kayıplara karıştı.Binanın neresinde olduğu anlaşılamadı.


69 yıllık hayatı boyunca roman ve öyküler yazan  Cervantes 1616 da Madrid de şeker hastalığından öldü.

30 araştırmacıdan oluşan heyet Ocak ayında bir duvarın gerisindeki 33 oyuktan birinde üzerinde MC harfleri yazılı bir tabut kapağı bulmuştu.

Oyukta mezarların bozulup söz konusu mahzene nakledilmesinden önce , Cervantes ile birlikte gömüldüğü bilinen insanlara uyan yetişkinlerin kenikleri bulundu.

Adli tıp uzmanı Almudena Garcia Rubio " Bulunan kemikler çok kötü halde ve Cervantes in kemiklerini ayırmamıza imkan vermiyor." dedi.

Ancak tarihi kaynaklara dayanarak Cervantes ve yazarla birlikte gömülmüş kişilerin mezarını bulduklarına emin olduklarını söyledi.



Cervantes Don Kişot adlı eseriyle,modern romanın babası olarak kabul ediliyor.
Don Kişot dünyada en çok okunan ve başka dillere çevrilen kitaplardan biridir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder